Homepage Diagnosticul diabetului de tip 2


Diagnosticul diabetului de tip 2


DIABET DE TIP 2 – diabet non-insulinodependent, afecteaza persoane de orice varsta, chiar si copii si este cea mai frecventa forma a diabetului. Persoanele care sufera de obezitate si care sunt inactive din punct de vedere fizic sunt predispuse diabetului.Factorul de risc principal pentru apariţia diabetului de tip 2 este obezitatea, iar 80-90% din persoanele cu această boală sunt supraponderale. Deoarece obezitatea produce rezistenţă la insulină, persoanele afectate necesită cantităţi foarte mari de insulină pentru menţinerea volorilor normale ale glicemiei.Simptomele diabetului de tip 2 De fapt, se considera ca aproximativ opt milioane de oameni nu stiu ca au diabet si nu au ajuns inca la medic iar in urmatorii 20 de ani numarul persoanelor cu diabet va creste.Multe persoane cu diabet de tip 2 ajung tarziu la medic, tocmai pentru ca nu obisnuiesc sa isi faca analizele atunci.DIABET DE TIP 2 – diabet non-insulinodependent, afecteaza persoane de orice varsta, chiar si copii si este cea mai frecventa forma a diabetului. Persoanele care sufera de obezitate si care sunt inactive din punct de vedere fizic sunt predispuse diabetului.Prevenirea diabetului de tip 2 la copii. Alegerile sănătoase de viata pot ajuta la prevenirea diabetului de tip 2 la copii si a complicatiilor sale. Iar dacă copilul dumneavoastră are deja diabet de tip 2, modificarea stilului de viata poate reduce nevoia de medicamente. Încurajați -vă copilul să: * Consume alimente sanatoase.Alzheimer este o forma de dementa despre care s-a descoperit ca este strans legata de diabetul de tip 2. Boala este caracterizata de confuzie si de pierderea memoriei. Aceasta boala este, in general, diagnosticata mai tarziu in viata, la varstnici.CONCLUZII: Durata dintre diagnosticul diabetului tip 2 si initierea insulinei nu s-a corelat semnificativ cu niciun parametru antropometric sau de laborator dintre cei determinati de rutina. Sexul feminin si nivelul de educatie par a influenta acest interval, probabil prin mecanisme psihologice.Un studiu de anvergura realizat in Marea Britanie a aratat ca diabetul de tip 2 nu trebuie sa fie o boala pe viata, acesta putand intra in remisiune daca se fac cateva schimbari. Un anumit tip de alimentatie poate face ca boala sa intre in remisiune chiar si in cazul celor care au primit diagnosticul.



Ciocolata neagra si diabetul zaharat



Diabetul zaharat de tip 2. Diabetul zaharat de tip 2 este cea mai des intalnita forma a diabetului, un procent de 90-95% dintre cazurile inregistrate fiind clasificate in aceasta categorie, fiind o forma mult mai specifica persoanelor supraponderale, cu varsta mai inaintata, cu antecedente heredo-colaterale, insa in ultima perioada.Diagnosticul de diabet zaharat se pune pe baza datelor clinice (semnele care le prezinta bolnavul) si pe baza examenelor de laborator. Semnele clinice pot fi absente, variabile sau rareori severe in DZ de tip 2, insa sunt evidente si dezechilbrate in DZ de tip 1. In lipsa semnelor clinice evidente pacienti cu DZ de tip 2 se pot prezenta adesea la doctor datorita complicatiilor aparute.Simptomele diabetului de tip 2 De fapt, se considera ca aproximativ opt milioane de oameni nu stiu ca au diabet si nu au ajuns inca la medic iar in urmatorii 20 de ani numarul persoanelor cu diabet va creste.diagnosticul de diabet, atât pentru tipul 1, cât şi pentru tipul 2, o singură valoare crescută a glicemiei însoţită de simptome, iar la indivizii asimptomatici valori crescute ale glicemiei la 2 determinări (WHO, 2010) (T abel I.6.2.).Complicatiile diabetului de tip 2. diabet, tip 2 Bolile aparatului digestiv. Buna ziua, Care sunt complicatiile diabetului de tip 2? Multumesc! Raspundeti la intrebare. Click here to cancel reply. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.Importanţa diagnosticului diabetului tip 2 este deosebită, nu doar din punct de vedere al terapiilor posibile, dar şi din punctul de vedere al complicaţiilor cardiovasculare, care sunt o problemă serioasă în diabetul tip 2, şi care trebuie evaluate încă de la diagnostic.7 Responses to “Diabetul zaharat de tip 2” Zero calorii » Blog Archive » Diagnosticul diabetului zaharat Says: January 21st, 2008 at 6:29 pm […] Semne si simptome in diabetul zaharat.Doar medicul este cel in masura sa puna un diagnostic corect de diabet de tip 1 sau 2, pe baza rezultatelor obtinute in urma testelor de sange, a istoricului .Diagnosticul are o componenta clinica, in baza simptomelor si semnelor, si o componenta de laborator, in baza unor valori anormale ale glicemiei. Semne si simptome in diabetul zaharat de tip 1 – aici. Semne si simptome in diabetul zaharat.

Some more links:
-> Ce trebuie să luați atunci când picioarele diabetului
Diagnosticul funcțional de diabet zaharat. Diabet zaharat ECHILIBRAT: adică diabetul este controlat prin dietă cu sau fară tratament medicamentos, glicemia a jeun se menține la valori de 110 mg/dl, cea la 2 ore postprandial 140 mg/dl și HbA1c este în limite normale.Un motiv suplimentar pentru implicarea medicului de familie în îngrijirea diabetului zaharat de tip 2 rezultă din realitatea practică: medicul de familie prescrie medicaţia hipertensivă şi Dacă totalul de puncte este între 6 şi 9 riscul.Exemple de astfel de situații sunt: siclemie (o formă de anemie), sarcina în trimestrele 2 și 3, hemodializa, pierdere recentă de sânge, transfuzie recentă de sânge, tratament cu eritropoietină. În acest caz se va folosi doar glicemia plasmatică pentru diagnosticul diabetului zaharat.Diagnosticul funcțional de diabet zaharat. Diabet zaharat ECHILIBRAT: adică diabetul este controlat prin dietă cu sau fară tratament medicamentos, glicemia a jeun se menține la valori de 110 mg/dl, cea la 2 ore postprandial 140 mg/dl și HbA1c este în limite normale.Odata pus diagnosticul de diabet zaharat tip 2, echipa de medici trebuie sa elaboreze un plan terapeutic individualizat. Tratamentul include, de obicei, dieta adecvata, program de exercitii fizice, scadere in greutate, monitorizarea glicemiei si daca este nevoie tratament medicamentos.8 Mai 2018 Un studiu de anvergura realizat in Marea Britanie a aratat ca diabetul de tip 2 nu trebuie sa fie o boala pe viata, acesta putand intra.De multe ori, MODY este comparat cu diabetul de tip 2 si prezinta unele simptome de diabet de tip 2, insa acest tip de boala nu are nicio legatura cu obezitatea, iar pacientii diagnosticati sunt tineri si de multe ori nu sunt supraponderali.CLASIFICAREA SI DIAGNOSTICUL DIABETULUI DUPA GHIDUL ADA 2018 A. CLASIFICAREA DIABETULUI DUPA GHIDUL ADA 2018 DIABET ZAHARAT TIP 1. este diabetul zaharat datorat unei distructii autoimune ce duce de obicei la deficit insulinic absolut.Diabetul de tip 1 juvenil sau insulino-dependent poate apărea la orice vârstă, însă acesta se dezvoltă mai mult în timpul copilăriei sau al adolescenței. Diabetul zaharat de tip 2, care este cel mai frecvent tip, se poate dezvolta, de asemenea, la orice vârstă, dar este mai frecventă la persoanele trecute.
-> Istoricul cazurilor de diabet zaharat de tip 1
Tabelul 2; Ritmul de evaluare pentru identificarea principalilor factori de risc ai diabetului zaharat de tip 2 2. Prevenția secundară a diabetului zaharat de tip 2 Presupune screeningul pentru DZ2 la pacienții care au factori de risc, cu scopul de a diagnostica precoce DZ2. Factorii de risc sunt cei enumerați anterior.Factorul de risc principal pentru apariţia diabetului de tip 2 este obezitatea, iar 80-90% din persoanele cu această boală sunt supraponderale. Deoarece obezitatea produce rezistenţă la insulină, persoanele afectate necesită cantităţi foarte mari de insulină pentru menţinerea volorilor normale ale glicemiei.Discutia cu pacientul este importanta in diagnosticul diabetului zaharat de tip II deoarece aceasta boala apare frecvent la persoanele cu antecedente in familie. Daca ai peste 45 de ani si ai rude de gradul I sau II cu aceasta boala, sunt sanse foarte mari ca si tu sa suferi de diabet zaharat.Asadar avand in vedere o rata atat de mare a anemiei si a carentei de fier, este posibil sa se reevalueze utilizarea hemoglobinei glicozilate in diagnosticul diabetului zaharat de tip 2, mai ales atunci cand 29.1 milioane de oameni din Statele Unite au fost diagnosticati cu aceasta forma de diabet zaharat.Diferențierea diabetului tip 1și tip 2 se bazează aproape exclusiv pe absența sau prezența auto-anticorpilor anti-celule insulare pancreatice și a vârstei, 75%-85% fiind încadrați în categoria diabetului tip 2, iar prezența anticorpilor fiind un indicator al diabetului.Simptomele diabetului de tip 2 se dezvolta gradat. Debutul sau nu este la fel de brusc ca in diabetul de tip 1. Simptomele pot include oboseala sau greturi , mictiuni frecvente, sete neobisnuita, pierdere in greutate, tulburari de vedere, infectii frecvente si vindecari lente ale ranilor sau plagilor.Diabetul zaharat de tip 2 cunoscut şi ca diabetul non-insulino-dependent, diabetul cu debut la vârsta adultă, este prezent la ~90-95% din pacienţii diabetici. Mecanismul patogenic constă în prezenţa rezistenţei periferice la insulină şi a deficienţei, de obicei relative, a secreţiei de insulină.17 Mai 2006 Odata pus diagnosticul de diabet zaharat tip 2, echipa de medici trebuie sa elaboreze un plan terapeutic individualizat. Tratamentul include.Tratamentul diabetului zaharat de tip 1 si 2. Tratamentul pentru diabet zaharat, de tip 1 sau 2, se face cu medicamente care controleaza nivelul de zahar in sange, in scopul de a mentine glucoza cat mai aproape de valorile normale.
-> Afișează ppm în diabet
In cazul diabetului de tip 2, corpul fie manifesta rezistenta la actiunea insulinei – hormonul care regleaza circulatia zaharului in sange si metabolizarea glucozei in celule -, fie nu produce suficienta insulina pentru a mentine un nivel seric normal de glucoza.CLASIFICAREA SI DIAGNOSTICUL DIABETULUI DUPA GHIDUL ADA 2018 A. CLASIFICAREA DIABETULUI DUPA GHIDUL ADA 2018 DIABET ZAHARAT TIP 1. este diabetul zaharat datorat unei distructii autoimune ce duce de obicei la deficit insulinic absolut.Diabet zaharat tip 2 – Factori de risc. Diabetul de tip 2 poate apărea la copii şi adolescenţi, însă de obicei debutează la persoane în vârstă de peste 30 de ani şi devine din ce în ce mai frecvent la grupele de vârstă superioare. Aproximativ 15% din persoanele în vârstă de peste 70 de ani au diabet zaharat.România se află în plină epidemie de diabet și prediabet, iar autoritățile trebuie să ia măsuri urgente. În opinia profesioniștilor din domeniu, prioritare ar fi realizarea Registrului Național Unic de Diabet și adoptarea unui plan de măsuri privind prevenția și diagnosticul timpuriu al diabetului zaharat.Diabetul zaharat de tip 2, de maturitate, care apare la persoane trecute de obicei de 40 de ani si este cea mai raspandita forma de diabet. La acesti bolnavi, pancreasul nu produce suficienta insulina sau insulina produsa nu poate fi folosita eficient.A. Diagnosticul diabetului zaharat la adult, in afara trimestrului 2 si 3 de sarcina la femei. Diagnosticul diabetului zaharat are la baza determinarea glicemiei (concentratia zahararului in sange) din sangele venos (plasma venoasa mai exact).Cercetătorii japonezi au monitorizat 27.392 de adulți care nu sufereau de diabet, în perioada 2005-2016. În acest interval, 1.067 de participanți din grupul respectiv au făcut diabet tip 2, iar 4.781 de oameni au dezvoltat prediabet.Diabetul zaharat de tip 2 cunoscut şi ca diabetul non-insulino-dependent, diabetul cu debut la vârsta adultă, este prezent la ~90-95% din pacienţii diabetici.Manifestări clinice cele mai frecvente de debut ale diabetului zaharat de tip I sunt: - poliuria, setea şi polidipsia; - scăderea marcată şi rapidă în greutate; - astenia. Poliuria, setea şipolidipsia se accentuează progresiv pe parcursul a 2-3 săptămâni (mai rar luni), iar la copii pot duce la enuresis nocturn.
-> Benzi de testare pentru determinarea zahărului din sânge
Debutul diabetului zaharat de tip 1 poate avea loc chiar si in cateva zile (coma diabetica instalata rapid) sau in 6-8 saptamani, caz in care se manifesta prin urinare excesiva, senzatie puternica de sete, scadere in greutate, oboseala etc. Uneori se poate instala chiar si in 1-2 ani, cu aceleasi manifestari.Simptomele diabetului de tip 2 pot fi atat de usoare incat sa fie trecute cu vederea. De fapt, se considera ca aproximativ opt milioane de oameni nu stiu ca au diabet si nu au ajuns inca la medic iar in urmatorii 20 de ani numarul persoanelor cu diabet va creste.Diagnosticul clinic – se bazeaza pe elucidarea tulburarilor semnalate în debut, pe existenta factorilor declansatori: stres, infectii, antecedente familiale de diabet, utilizarea medicamentelor diabetogene, preexistenta unei maladii cauzale evolutive si pe datele de laborator.30 Oct 2012 Diabet zaharat de tip 2 recent diagnosticat - Diabetul zaharat de tip 2 este una dintre cele mai insidioase boli, deoarece bolnavul este posibil .A. Diagnosticul diabetului zaharat la adult, in afara trimestrului 2 si 3 de sarcina la femei. Diagnosticul diabetului zaharat are la baza determinarea glicemiei (concentratia zahararului in sange) din sangele venos (plasma venoasa mai exact).Microalbuminuria este definită ca o excreţie nocturnă de 20-200 mg albumină/min sau o concentraţie a albuminei de 20-200 mg/l într-o probă de urină spontană. Diagnosticul de microalbuminurie este confirmat dacă cel puţin 2 sau 3 probe sunt pozitive într-un interval.Debutul diabetului zaharat de tip 1 poate avea loc chiar si in cateva zile (coma diabetica instalata rapid) sau in 6-8 saptamani, caz in care se manifesta prin urinare excesiva, senzatie puternica de sete, scadere in greutate, oboseala etc. Uneori se poate instala chiar si in 1-2 ani, cu aceleasi manifestari.Diagnosticul diabetului zaharat se realizează prin documentarea unor glicemii crescute (valori ridicate ale zahărului din sânge), recoltate în anumite condiţii de laborator bine stabilite. De obicei, primul pas are loc în cadrul unor analize de rutină sau în cadrul investigării altor.Diagnosticul clinic – se bazeaza pe elucidarea tulburarilor semnalate în debut, pe existenta factorilor declansatori: stres, infectii, antecedente familiale de diabet, utilizarea medicamentelor diabetogene, preexistenta unei maladii cauzale evolutive si pe datele de laborator.
-> În cazul diabetului zaharat a provocat o creștere a concentrației de acetonă
Diabetul zaharat tip 2 (denumit în trecut diabet non-insulino-dependent sau diabet cu debut la vârsta adultă) se caracterizează prin faptul că pancreasul .Discutia cu pacientul este importanta in diagnosticul diabetului zaharat de tip II deoarece aceasta boala apare frecvent la persoanele cu antecedente in familie.Diagnosticul de sindrom metabolic este stabilit daca sunt prezenti cel putin 3 (oricare din ei) din cei 5 factori enumerati mai sus. Trebuie sa stiti ca: sindromul metabolic precede si prezice aparitia diabetului zaharat tip 2; persoanele cu sindrom metabolic, comparativ cu cele fara, au un risc mai mare de complicatii cardiovasculare.O forma de diabet zaharat tip 1 este diabetul latent autoimun al adultului, cu debut la varsta adulta, adesea confundat cu diabetul zaharat tip 2. Diabetul zaharat tip 1 reprezinta 5%-10% din totalul cazurilor de diabet.Folosirea hemoglobinei A1c la diagnosticul diabetului de tip 2 sau la identificarea persoanelor cu risc mare de diabet Trimis de BMJ.RO la Mie, 01/14/2015 - 13:18 Pentru accesarea intregul continut al articolului, va rugam sa va autentificati.Nu se recomandă ca diagnosticul să se bazeze pe glicemii efectuate cu aparate individuale (gluvometre). Manifestările clinice la debut Diabetul zaharat de tip II. Se deosebeşte clinic de diabetul zaharat de tip I printr-un debut lent, insidios, care se produce, de obicei, după vârsta.Pentru screening se poate folosi următorul scor de risc pentru DZ de tip 2, scor care este uşor de folosit deoarece se bazează doar pe date anamnestice şi pe examenul clinic. Tabel 1 – Scoruri de risc pentru diabetul zaharat tip 2 Categorie Factori de risc Punctaj 1. Ereditate rude de gradul 1 cu DZ 3p 2 rude de gradul.Evaluarea pacienților diabetici diagnosticați cu diabet de tip 1 sau 2, care manifestă rezistență la insulină; Investigarea pacienților hipoglicemici, nediabetici. Pentru diagnosticul diferențial al diabetului tip I și II sunt recomandata, împreuna cu dozarea anticorpilor anti-insulină, dozarea următorilor autoanticorpi.- diagnosticul diabetului zaharat tip 1, tip 2, diabetului secundar, diabetului gestaţional (apărut în timpul sarcinii) - efectuarea şi interpretarea testului de toleranţă la glucoză per oral (TTGO); - evaluarea iniţială a persoanei cu diabet zaharat: stil de viaţă, istoric familial, istoric personal, evaluare clinico-biologică.




Diagnosticul diabetului de tip 2:

Rating: 680 / 850

Overall: 336 Rates